ONZE MERKEN

Bogesunds

Bogesunds Väveri AB uit Zweden.

Het familiebedrijf Bogesunds weeft al meer dan 75 jaar stoffen. De weverij staat nog altijd in Ulricehamn (voorheen het plaatsje Bogesunds) waar het ooit werd opgericht. Binnen de  muren van de weverij spelen traditie, ervaring en de passie tot vernieuwing een belangrijke rol. Van oorsprong werden er gordijnen, bedspreien (onder andere voor het Zweedse leger) en meubelstoffen geweven. Bogesunds maakt vandaag de dag nog uitsluitend interieurstoffen, ongeveer 10.000 meter per week.

Bogesunds is een zeer moderne weverij met de nieuwste computergestuurde machines en een eigen designafdeling. Er werken ongeveer 30 mensen die dagelijks hun kennis en ervaring inzetten om de mooiste stoffen te ontwikkelen en te weven. Bogesunds levert onder andere stoffen aan de vliegtuigindustrie en de scheepsvaart. Dit zegt genoeg over de kwaliteit en technische kennis van de weverij. 50% van de totale productie wordt afgezet buiten Scandinavië.

Kijk voor meer informatie over Bogesunds op: www.bogesunds.se

Bute

De Schotse weverij Bute is echt een ontdekking. Op het eiland Bute maakt de weverij de meest fantastiche wollen stoffen.

Tijdens en na de oorlogsjaren zorgde de familie Bute voor de revalidatie van Schotse soldaten. Om in werkgelegenheid te voorzien werd de weverij opgericht mede omdat er een tekort was aan dekens en andere textielproducten. Nog altijd is de weverij op dezelfde plaats te vinden waar het ooit werd opgericht. De oude hospitaal zalen zijn nu kantoor, de weverij ligt daar direct naast.

De wollen stoffen van Bute vinden hun weg naar klanten over heel de wereld. Het eiland en de weverij zijn eigendom van de famlie Bute.

Het is een klein weverij maar met een ongekende kennis op gebied van weven en weeftechnieken.

Bekijk het filmpje voor inspiratie:

www.youtube.com/watch?v=RZMFh-xNvzk

Check:

www.butefabrics.com

Mae Engelgeer MODE___ Furniture Fabrics

In samenwerking met textiel designer Studio Mae Engelgeer hebben wij de stof MODE__ ontwikkeld. MODE__ is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en reversible dus beide zijde van de stof zijn te gebruiken. Uniek & Exclusief voor ons geproduceerd by Bute Fabrics en uitsluitend via Trap verkrijgbaar.

De succesvolle samenwerking zal ongetwijfeld een vervolg krijgen zodat deze unieke Nederlandse textielcollectie verder zal groeien.

Documentatie en stalen zijn op verzoek leverbaar.

Danish Art Weaving

Danish Art Weaving a/s uit Denemarken.

De weverij Danish Art Weaving is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw. Wat begon als een verzameling textiel vanuit een cultureel erfgoed gedachten werd onder leiding van Marie Kristensen (een doktersvrouw) en Peter Kjeldsen een weverij. Kernwaarde waren toe ( en nu nog altijd) unieke wolproducten van topkwaliteit met respect voor natuur en een sterke hang naar traditie en design.

In de loop van de jaren groeide Danish Art Weaving uit tot een volwaardige moderne weverij in Tylstrup (Noord -Denemarken) waar de weverij nog altijd is gevestigd.

Vandaag de dag is Danish Art Weaving de laatste echte weverij in Denemarken. Met respect voor de Deense textiel traditie, diepe historische roots en onmiskenbaar Deens design een unieke weverij. Niet voor niets zijn grote Deense designers verbonden aan Danish Art Weaving zoals Arne Jacobsen (collectie Royal) en Verner Panton (collectie Panton). Danish Art Weaving gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen voor het weven van de meubelstoffen.

Kijk voor meer informatie op de site van Danish Art Weaving:www.danish-art-weaving.dk